Community Abonneren
×

1SociaalDomein en jb Lorenz bundelen de krachten om domeinoverstijgende samenwerking in zorg en sociaal domein te versterken

1SociaalDomein, de organisatie achter het succesvolle online platform 1sociaaldomein.nl en jb Lorenz, expertbureau op het gebied van het faciliteren van domeinoverstijgende samenwerking in en rond de zorg en het sociaal domein, kondigen met trots hun strategische samenwerking aan. De samenwerking is gebaseerd op een gedeelde visie en werkwijze om praktische en pragmatische oplossingen te bieden voor professionals in het sociaal domein en de zorg in het snel evoluerende landschap van zorg en sociaal domein.

Regionaal en lokaal maatwerk
De veranderende behoeften in de zorg en het sociaal domein vragen om innovatieve technische oplossingen en het vermogen om verschillende partijen effectief te laten samenwerken. 1SociaalDomein biedt hiervoor technische oplossingen in de vorm van een online platform, terwijl jb Lorenz de expertise in huis heeft om domeinoverstijgende samenwerking te faciliteren.

Door hun krachten te bundelen, zullen 1SociaalDomein en jb Lorenz een unieke set van diensten en tools aanbieden die organisaties in staat stellen om samenwerking tussen professionals vanuit verschillende organisaties op te schalen en samen te werken binnen de zorg en het sociaal domein. Samenwerken is geen generieke methode; iedere regio en iedere lokale setting heeft specifieke behoeften. Met de diensten en producten van beide partijen, kunnen 1SociaalDomein en jb Lorenz regionaal en lokaal maatwerk bieden.

Transformatie van zorg vraagt om originele, praktische en pragmatische oplossingen
Een van de specifieke uitdagingen waarop deze samenwerking zich richt, is de implementatie van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en het GALA. Deze grote transformatie vraagt om originele, praktische en pragmatische oplossingen, waarbij verschillende professionals uit verschillende organisaties nauw moeten samenwerken om zorgzame gemeenschappen te creëren op lokaal en regionale schaal.

1sociaaldomein en jb Lorenz zien het belang van het ontwikkelen van tools en diensten die deze samenwerking vergemakkelijken en de transformatie versoepelen.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met jb Lorenz”, zegt Valentijn van Esch, oprichter van 1sociaaldomein.nl. “Hun expertise en ervaring op het gebied van domeinoverstijgende samenwerking zal ons helpen om ons aanbod verder te verbeteren en onze klanten nog beter van dienst te zijn. Samen streven we naar het creëren van praktische en uitvoerbare oplossingen die een positieve impact hebben op het sociaal domein, de zorg en de mensen die er gebruik van maken.”

“We delen dezelfde visie en toewijding om domeinoverstijgende samenwerking niet alleen te bevorderen, maar vooral ook te faciliteren voor inwoners van lokale gemeenschappen en professionals die werkzaam zijn in zorg en welzijn”, zegt Bianca den Outer, oprichter van jb Lorenz. “Door onze expertise te combineren met de technische oplossingen van 1sociaaldomein.nl, zullen we in staat zijn om de implementatie van het IZA in de zorg en andere uitdagingen in het sociaal domein en welzijn op een effectieve en efficiënte manier op regioniveau aan te pakken. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

Over 1sociaaldomein.nl
1sociaaldomein.nl is een innovatief technologieplatform dat professionals, in het sociaal domein ondersteunt bij hun werkzaamheden. Inmiddels maken 24.500+ professionals daar gebruik van. Het biedt oplossingen op het gebied van casemanagement, zorgcoördinatie en samenwerking tussen verschillende instanties. 1sociaaldomein.nl streeft naar het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van dienstverlening binnen het totale domein van zorg, sociaal domein en welzijn.

Over jb Lorenz
jb Lorenz is een expertbureau op het gebied van domeinoverstijgende samenwerking in en rond de zorg, het sociaal domein en welzijn. jb Lorenz biedt expertadvies en oplossingen aan om organisaties te helpen effectief samen te werken in complexe domeinen. Met een pragmatische en praktische aanpak streven zij naar duurzame en positieve verandering.

Contactpersonen: Valentijn van Esch , 1sociaaldomein.nl Telefoonnummer: [06 30934050] E-mail: v.vanesch@1sociaaldomein-nl
Bianca den Outer, jb Lorenz Telefoonnummer: 06-24611542 E-mail: bianca@jblorenz.nl