Community Abonneren
×

Zie de hele mens

Sinds 2019 bestaat de regeling voor Geestelijke Verzorging Thuis. De interventies van geestelijke verzorging en de effecten ervan in relatie tot existentieel welbevinden, herstel en omgaan met ziekte, handicap, verlies en levenseinde binnen verschillende werkvelden van de zorg zijn onderzocht in het Case Studies Project. In zijn hieronder gepubliceerde lezing bij het eindrapport reflecteert Guido Schürmann op de betekenis van het onderzoek, zowel als de ontwikkeling en betekenis van geestelijke verzorging thuis. Dit nieuwe vakgebied pendelt tussen zorg en sociaal domein, er ontstaan tal van samenwerkingen met het sociaal domein. Tegelijkertijd is het nog relatief onbekend. terwijl de behoefte bij burgers groot is rondom levensvragen en zingeving.

PREMIUM