Community Abonneren
×

Op je gezondheid

Geen pillen maar paprika, luidt het motto van Naomi Jansen (1989), oprichter van de Voedselapotheek. Waar de apotheek van oudsher een plek was waar mensen kwamen voor adviezen, kruiden en voedingsmiddelen, is de apotheek tegenwoordig een plaats waar voornamelijk pillen kunnen worden verkregen om ziektes te genezen. Welvaartsziektes die, door aanpassing van de levensstijl en omgeving, veelal voorkomen kunnen worden, zo stelt Jansen. Onze omgeving heeft een grote invloed op onze voedselkeuzes, en daarmee dus ook op onze gezondheid. Met obesitas als welvaartsziekte nummer één, en een nog altijd toenemend aantal volwassenen met overgewicht, is het tijd voor verandering van het imago van gezond eten, én van het zorgsysteem. Met de Voedselapotheek levert Jansen hier een almaar groeiende, positieve bijdrage aan.

PREMIUM