Community Abonneren
×

De sociale context van de palliatieve fase

Over palliatie bestaan veel misverstanden, zegt Iris van Bennekom, bestuurder van Agora.
Dat iemand die palliatief is snel dood gaat bijvoorbeeld. Of dat het in de palliatieve fase alleen om fysieke zorg gaat. Nee, stelt ze, het gaat ook – vooral juist – om ondersteuning. En omdat heel veel mensen deze fase in de thuissituatie doorbrengen, en dat worden er in de nabije toekomst alleen maar meer, is het zaak dat professionals in de zorg, in het sociaal domein en burgerinitiatieven elkaar weten te vinden om de zorg en ondersteuning op elkaar af te stemmen.

PREMIUM
 1. Graag zouden mijn collega Caroline Muller en ik met jullie in contact komen hoe de brug tussen ziekenhuis en thuis voor gezinnen die geraakt zijn door kanker of andere ernstige aandoening te maken.
  Beide werken wij al jaren met deze gezinnen en hebben vanuit de vragen uit de sociale omgeving van deze gezinnen de training Cancertalk ontwikkeld.
  http://www.cancertalk.nl
  Wij horen graag van jullie.

  Met vriendelijke groeten,
  Marjo Andringa – Wobma

Comments are closed.