Community Abonneren
×

Mentale fitheid van inwoners ondersteunen met eHealth

Evie (eHealth voor iedereen) ondersteunt zorgprofessionals die werkzaam zijn in de huisartsenzorg, het sociaal domein en de generalistische basis-ggz in het succesvol toepassen van eHealth in hun dagelijks werk. Daarnaast stimuleert en faciliteert het individuen in hun eigen proces naar optimale mentale veerkracht. “Als facilitator zorgen we dat we alle partijen in een regio aanhaken voor samenwerking, als basis voor passende zorg.”

Evie wil bijdragen aan de oplossing voor de problematiek van de toenemende zorgvraag en de afnemende mentale weerbaarheid van de Nederlanders. Het doet dit door de instroom in de zorg te voorkomen, de zorgkracht in de huisartsenzorg en de ggz-keten te vergroten en domeinoverstijgende (digitale) zorg te verbinden en faciliteren.

Dat het die rol kon gaan spelen, is een gevolg van de beslissing van Praktijksteun om in 2016 eHealth in te zetten voor de eigen praktijkondersteuners ggz. “Praktijksteun en Evie zijn zusterbedrijven”, vertelt directeur Thijs van Kempen. “Na enkele jaren experimenteren werd duidelijk dat alleen een digitaal hulpmiddel inzetten niet genoeg was. Om patiënten en professionals er naar tevredenheid mee te laten werken, was meer nodig. Daarom ontwikkelde Praktijksteun onder de noemer Evie een engagementmodel waarin de professional centraal staat om tot goede inzet van blended care modules te komen.

Het hele artikel lezen? Download het hier!