Community Abonneren
×

Met je hart: kwetsbare ouderen verbinden

De in 2012 opgerichte stichting Met je hart heeft het verbinden van kwetsbare oudere mensen als missie. Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Omdat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Met je hart zet zich in voor eenzame ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten.

Eenzaamheid zie je niet
Van der wissel: “Of iemand eenzaam is zie je aan de buitenkant niet. Ook zeggen mensen niet snel ‘ik ben eenzaam’. Door de nauwe samenwerking met lokale zorgprofessionals vinden we kwetsbare ouderen. Ook herkennen vrijwilligers eenzaamheid en komen zo in contact met ouderen. Dat is de kracht van onze vrijwilligers. Een mooie illustratie hiervan is het volgende verhaal: Een vrijwilliger zag rond kerst in de supermarkt een oudere mevrouw met een boodschappenmandje met weinig boodschappen daarin. Ze knoopte een praatje aan en zodoende schoof mevrouw al spoedig aan bij een stamtafel. Daar ontmoette ze iemand met wie ze het jaar daarna samen de kerst doorbracht.” De Met je hart ontmoetingen worden gefinancierd door giften van bedrijven en donateurs. “Ook organiseren we ieder jaar vanaf 1 november onze EET met je hart campagne waarbij bezoekers in de horeca wordt gevraagd een euro extra toe te voegen aan hun tafelrekening voor Met je hart.
Naast de stamtafels organiseren we gedurende het jaar in samenwerking met burgers en bedrijven ook andere activiteiten: zoals een creatieve middag, iemand die bij zich thuis een paar ouderen voor het eten uitnodigt, studenten die een bingo organiseert of burgers die andere activiteiten opzetten. Ook scholen of groepjes studenten organiseren regelmatig iets voor ouderen, de verbinding tussen jong en oud die dan ontstaat is zo waardevol. Hartverwarrend om de betrokkenheid van burgers bij ons doel te zien en dat inspireert anderen ook om naar elkaar om te kijken, want met een klein gebaar kun je grote impact maken.’

Het hele artikel lezen? Download het hier!