Community Abonneren
×

Een dorpsplein waar buren er zijn voor elkaar

Een groen en veilig dorpshart met een mix van huurwoningen, waar bewoners van jong tot oud elkaar ontmoeten en naar elkaar omzien. Dat is de opzet van het nieuwe dorpsplein Mierlo-Hout in Noord-Brabant. Een belangrijke speler in het project is Savant Zorg, dat het woonzorgcentrum Alphonsus ingrijpend vernieuwt. Directeur Gerland Laureijssen van Savant Zorg licht de plannen toe.

Savant Alphonsus biedt op dit moment verschillende vormen van zorg. Een deel van de bewoners woont zelfstandig in een eigen appartement, een ander deel krijgt intensieve zorg in een afgeschermde woonomgeving. In de nieuwbouwplannen voor Alphonsus krijgt het nu nog gesloten gebied een complete make-over, vertelt Laureijssen. “Toen we in 2017 de eerste ideeën opperden voor nieuwbouw, kwamen we al snel tot de conclusie dat Alphonsus opener en groener moest worden, en dat ook de wijkbewoners elkaar moesten kunnen ontmoeten. Behalve Alphonsus was ook de tegenover gelegen basisschool aan vernieuwing toe. En bovendien wilde de wijk een andere infrastructuur. Het was duidelijk dat we de plannen gezamenlijk moesten aanpakken. Daarom hebben we een coalitie gevormd met alle betrokken partijen: Woningstichting Compaen, QliQ Primair Onderwijs, de Wijkraad Mierlo-Hout en de Ondernemersvereniging Mierlo-Hout. Dat was het begin van het project Dorpsplein Mierlo-Hout.”

Het hele artikel lezen? Download het hier!