Community Abonneren
×

Kickstart om medicatieoverdracht op orde te brengen

Het klinkt zo logisch: op efficiënte wijze elektronisch gegevens uitwisselen zodat voor alle behandelaars in de keten een actueel en volledig medicatieoverzicht van de patiënt beschikbaar is. Het bespaart zorgverleners veel tijd en het verbetert de patiëntveiligheid. Op dit moment is die patiëntveiligheid niet optimaal, want van dat actuele en volledige medicatieoverzicht is nu te vaak geen sprake. Het gevolg is dat de patiënt niet altijd de juiste medicatie krijgt voorgeschreven of toegediend. Dit leidt jaarlijks tot duizenden (her)opnamen in het ziekenhuis. In Nederland worden iedere week 1.200 mensen opgenomen in het ziekenhuis door medicatie- incidenten. Bijna de helft hiervan is door een juiste medicatieoverdracht vermijdbaar.

PREMIUM