Community Abonneren
×

Samen zelfredzaam

De bejaardenhuizen zijn verdwenen, maar er was geen flankerend beleid om de bejaarden de zorg te blijven bieden die ze wel nog steeds nodig hadden.
Een woonvorm waarin ouderen bij elkaar wonen is dan een optie voor deze mensen om dit zelf te regelen.
Dat kan heel mooi uitpakken, zoals dit verhaal laat zien. Maar de vertellers hebben er wel een achterliggende boodschap bij: de overheid en woningcorporaties moeten die voor veel meer ouderen mogelijk maken.

Gerben zegt te beseffen dat deze oplossing niet voor iedereen weggelegd is. Het kost geld en er zijn te weinig geschikte woonvoorzieningen. Maar de boodschap die zowel hij als Frans willen overbrengen is: het is ook niet iets wat de overheid of de woningcorporaties tot hun kerntaak rekenen. En precies dat is de kern van het probleem, want zoals Frans al aangaf, komt er een keer een einde aan de periode waarin bejaarden nog in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Dan hebben ze hulp nodig en die moet er dan wel zijn.

Het hele artikel lezen? Download het hier!