Community Abonneren
×

Jongvolwassenen met een lvb willen gezien worden!

Uit drie onderzoeken blijkt dat de hulpverlening aan jongvolwassenen met een lvb en ernstige problemen anders kan. Gebruik minder vaak het label lvb. Maak het mogelijk dat ze duurzame ondersteuning krijgen als ze betaald werk hebben. Bespreek de rol van geld. Dit zijn enkele uitkomsten van de onderzoeken.

In totaal zijn drie onderzoeken gedaan, waarbij de onderzoekers gebruikgemaakt hebben van interviews en observatie. Zij hebben rondgehangen en meegedaan met de jongvolwassenen. Ze voerden één-op-één gesprekken met hen en hun begeleiders. En als dat was toegestaan, deden ze dossieronderzoek.

Dat rondhangen is een manier om het vertrouwen van de jongvolwassenen, dat vaak al behoorlijk beschadigd is geraakt, te winnen. Door deel te nemen aan hun leven werden de onderzoekers langzamerhand een vertrouwde aanwezigheid, aan wie de jongvolwassenen hun verhalen kwijt konden.

Het hele artikel lezen? Download het hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.