Community Abonneren
×

Minister Helder moet echt meer regie gaan nemen op het proces

Als specifiek zorgaanbod in de ggz wegvalt, kunnen gaten vallen in het zorgaanbod, stelden de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en MIND in een brandbrief aan ministers Ernst Kuipers en Conny Helder van VWS. Manouk van de Klundert weet uit eigen ervaring hoe cruciaal dit specifieke zorgaanbod is.

“Minister Helder wil met ons in gesprek”, zegt Van de Klundert. Met ‘ze’ bedoelt zij (ex-)patiënten en professionals die weten waarover zij het hebben als ze stellen dat specifiek ggz-aanbod als de vestiging van PsyQ in Amsterdam, het Centrum voor Psychotherapie van Pro Persona, de Kliniek Intensieve Behandeling van Inforsa en de Eikenboom bij Altrecht sluiten of worden afgeschaald. Zelf is ze behandeld in de Eikenboom. “Zonder de behandeling daar was het me nooit gelukt om beter te worden”, zegt ze. “Het is trouwens psychiater Manon Kleijweg die de credits verdient voor het feit dat we nu in gesprek kunnen met minister Helder. Zij moet aan de bak, ze moet echt meer regie gaan nemen op het proces, want sluiting van de genoemde voorzieningen zou ten koste gaan van de zorg.”

Hele artikel lezen? Download het hier!